wargaming wandelgangen

World of Tanks – In de Wandelgangen …

Commandanten,

terwijl we door de wandelgangen liepen van Wargaming, hebben we het een en ander opgevangen omtrent het spel en Gamescom 2017. Jullie kennen onze werkwijze al. Vele korte berichten gooien we samen in een Wandelgangen artikel. 😉

Gamescom 2017 en de Strv 81

In dit artikel schreven we reeds over de player party die georganiseerd wordt tijdens Gamescom 2017. Op die party krijgen bezoekers de kans om met de Zweedse Tier VIII Premium Medium, Strv 81, te spelen. Geruchten doen de ronde dat dit voertuig ook rond die periode zou verkocht worden.

Nu hebben we in de wandelgangen nog extra nieuws opgevangen omtrent deze tank. De Strv 81 zou in 2 versies worden uitgebracht: een versie zonder camouflage en een versie met Sabaton camouflage. Niet onlogisch wanneer je weet dat WG en Sabaton samenwerken en voor WG het hele Gamescom gebeuren dit jaar wordt ondersteund door de Zweedse metalband! De Strv 81 met Sabaton camo zou er ongeveer uitzien als op de tekening hieronder getoond.

wargaminggc

Met andere woorden zouden we een tank in het spel krijgen waarop Sabaton reclame te zien is: de Zweedse vlag met de “Sabaton S” erop. Of ook de pinnen vooraan op de spatborden aanwezig gaan zijn, dat weten we niet. Maar … voor een punk-rock-metal-tank zou het er wel cool uitzien, niet!?

🆕 En dan hier hoe de Strv 81 er werkelijk uitziet met de Sabaton-camouflage:

Persoonlijk hebben we hier geen problemen mee. Maar we horen de historisch-correcte-spelers al aankomen: “Dit is helemaal niet historisch correct! Dit hoort niet in het spel! WG fucked up again!” En ga zo maar verder. Ah … het is en blijft een spel, mannen en uiteindelijk is dit geen historisch correcte simulator. 😉

Laat maar komen die handel!!! 😛

Muziek in de garage

Verder zou er gedurende de Gamescom periode op geregelde tijdstippen reclame verschijnen in de garage. In het verleden zou dit ook reeds gebeurd zijn in de RU regio. Echter is dit nog niet zeker.

Wat wel zeker is, is dat er gedurende die periode wel Sabaton muziek zal draaien in de garage. Meer bepaald het nummer Primo Victoria.

30 Dagen PRemium Account + LTP + Garage

Wisten jullie dat wanneer je momenteel 30 Dagen Premium Account aanschaft, je ook nog eens de Sovjet LTP + een garage slot er bovenop krijgt!? Jawel! We hebben dit ook maar pas ontdekt wanneer we de 30 Dagen Premium wilden overmaken aan de winnaar van onze laatste prijsvraag.

Echter blijken er nu problemen de kop op te steken wanneer je het voertuig reeds in de garage hebt staan. Volgens TDB zou dit bevestigd zijn geweest door gottwy die  van zijn kijkers tot 2x toe de bundel cadeau heeft gekregen. Hij ontving geen compensatie voor de tank. Wel kreeg hij de 60 Dagen Premium en een 2 garage slots. Hij had de LTP reeds in de garage voordat hij de 2 bundels cadeau kreeg.

Wij gaan op onderzoek uit …

Ten eerste blijkt gottwy een account te zijn waarop helemaal geen activiteit te bespeuren valt. De account bestaat sinds 03/05/2013, maar alles staat op nul. Als we dan verder kijken op TDB, geeft gottwy ons bewijs: een ticket dat door hem werd verzonden naar Wargaming. Maar wat valt ons onmiddellijk op? In het ticket gaat het blijkbaar niet over gottwy, maar over FEAR07cz.

Oké, dat verklaart alles. Natuurlijk kon gottwy geen compensatie krijgen! Op die account gebeurt niks! FEAR07cz is een ander verhaal. Die heeft inderdaad de LTP in de garage staan. Dus volgens de regeltjes van de kunst (de WG gewoontes dus) zou hij compensatie moeten krijgen voor een reeds in de garage staand voertuig. Echter gebeurde dit blijkbaar niet.

Wij gaan kijken op de pagina waar de bundel verkocht wordt, maar ook wij kunnen niks terugvinden. Ook niet in de kleine lettertjes. Echter vinden we helemaal NIKS terug! Daarmee willen we zeggen dat er nergens staat vermeld dat wanneer je het voertuig reeds in het bezit hebt, je een compensatie zou ontvangen. Maar er staat ook nergens vermeld dat je GEEN compensatie zou ontvangen. Met andere woorden is dit een grijze zone, vatbaar voor discussie. En enkel Wargaming kan hier duidelijkheid scheppen door tekst en uitleg te geven.

Wij hebben op ons beurt contact opgenomen met hen en wachten nu braafjes op antwoord. We hebben ook voorgesteld om op de pagina van verkoop een duidelijke melding te maken of er al dan niet een compensatie is voorzien voor spelers die het voertuig reeds in hun bezit hebben. Wanneer wij duidelijkheid krijgen, zullen we dit jullie zo snel mogelijk laten weten.

Misschien zijn er mensen onder onze lezers die ook het voertuig reeds hebben én onlangs 30 Dagen Premium hebben aangeschaft? Laat ons alleszins eens iets weten. 😉

AANPASSING 09/08/2017

Wanneer je dit pakket aankoopt en je hebt de LTP reeds in de garage staan, krijg je enkel het garage slot!!!

Vragen aan ontwikkelaars op Gamescom!?

Niet vergeten dat iedereen vragen kan stellen aan de ontwikkelaars op Gamescom 2017. In dit artikel leggen we haarfijn uit op welke manier dit moet. Ondertussen hebben we reeds enkele vragen doorgekregen en die staan al netjes op het Engelstalige forum! Alvast bedankt voor de inzendingen en wij hebben reeds het nodige voor jullie gedaan. 😉

 


Geef een reactie